Litt om meg og mine hunder!!

Mitt navn er Siv Julie Tandberg, jeg er født 01.10.78 og bor på et lite småbruk like ved Blaafarveverket i Åmot. Her har jeg bodd hele mitt liv, har bare flyttet fra huset der mamma, pappa og flathannen Solan bor, til sidebygningen nede på gården. Her bor jeg sammen med samboeren min John, våre to barn Gina (født 25.02.03) og Jørgen (født 14.05.06), samt våre to Cairn terriere, Nora og Juni. I hovedbygningen bor farmor og farfar, som passer hundene når jeg ikke er hjemme.  

Jeg var 12 år gammel da jeg fikk min første hund, og det har blitt noen raser i løpet av mine år som hundeeier. Her skal dere få en liten forklaring på mine rasevalg og hvordan det har gått for seg.

Siden 1983 da et vennepar av mamma og pappa kjøpte seg en golden retriever ønsket jeg meg Golden i mange år. Helt til det var en gutt i klassen min på barneskolen som fikk en "svart golden", det var altså en flat-coated retriever og slik ble den første hunden en flat. Sommeren 1990 kom Karjon hjem til oss. En hannhund på 12 uker, med sterk vilje og et stort hjerte. 

Karjon døde sommeren -99, men det gikk ikke så mange månedene før det var en ny flat på plass oppe hos mamma og pappa. Hans navn er Solan, eller Bezonian Eau de Vie. Solan er en behagelig hannhund å jobbe med og han ønsker nok at hele verden kunne stoppe opp for å kose med han. 

Den neste rasen ble en langhåret collie. Det skjedde da farmor og farfar skulle skaffe seg en ny hund etter at deres Shetland Sheepdog døde i -96. Jeg ble satt på jobben og de ønsket seg en langhåret Collie. Siden jeg lenge hadde beundret colliene fra kennel Breezdon, som Henriette Hansen står som innehaver av, var valget mitt enkelt. Jeg hadde vært i kontakt med Henriette før og i februar -97 hentet vi hjem Raija, eller Breezdon Jessamine. Raija ble vår lille prinsesse og hun ble en vakker dame med årene. Juleaften -04 ble en sørgelig dag for oss, da måtte vi la henne få slippe. Men vi har mange minner etter Raija, og hun kunne ikke hatt det bedre enn det hun hadde i sine 8 år hos farmor og farfar. 

Siden høsten -97 har jeg vært kennelhjelp på Breezdon, og Henriette har lært meg utrolig mye. Vi har fått et vennskap jeg setter veldig stor pris på og det er veldig koselig å være på Breezdon.

Min interesse for terriere ble vekket på NKK Kongsberg i -93, da West Highland White Terrieren Seedwee's Dolly Parthon ble BIS. Fra denne dagen var drømmen min å få meg en westie. Mamma og pappa var ikke med på det, så da jeg flyttet for meg selv høsten -98, gikk det ikke lange tiden før jeg kontaktet Westie-klubben og ble henvist til kennel Bazett's i Sverige.
31/7-99 hentet jeg endelig hjem ei søt lita tispe som jeg kalte Idun. På papiret het hun Bazett's Malin. Idun var ei herlig jente med mye sjarm, og en stor personlighet. Men pelsen hennes var et mareritt å holde i utstillingskondisjon, og vi hatet det like mye både Idun og jeg, så flere westier blir det nok ikke. Siden jeg var så fornøyd med alt annet ved henne, måtte jeg finne meg en rase som lignet, og valget falt på Cairn Terrier. 

Jeg begynte å kikke på Cairn våren -00 og i september-00 kontaktet jeg kennel Kramer, og etter mange hyggelige mailer og telefoner fikk jeg min første Cairn i april-01, lille Nora eller Kramer's Ikita in Harmony. Hun er alltid klar for at det skal skje noe. Hun er en liten klovn og hverdagen blir aldri kjedelig med henne i nærheten. 

Kennelnavnet mitt, SMALLVILLE, ble registrert i NKK i oktober-02 og de første valpene ble født sommeren -04, fra dette kullet har jeg beholdt ei tispe, Juni eller Smallville's One Of A Kind. Det skal bli veldig spennende å følge med de 4 første Smallville’ene. Håper dere vil følge med oss og se hva som skjer her på KENNEL SMALLVILLE!! 
                                                                                                 -Siv Julie 3/6-06