ONE-KULLET
FØDT 23.JUNI 2004

3 hannhunder og 1 tispe.

2.hannen skal hete 
JONAS og har reist 
til Ann Sissel Wiik og
 Hallgeir Holthe, Barkåker.
3.hannen skal hete 
HEDIN og har reist til 
Jonas og Katrine Moi, Kristiansand.
1.hannen skal hete 
PUCCI og har reist 
til familien Kvifte, Oslo.

Tispa blir hos oss og skal hete JUNI.

Valpedagbok:

18.08.04 - 21.08.04

Onsdag 18/8: I dag har vi veid igjen, nå er de nesten for store til bollen de blir veid i. 
Torsdag 19/8: Nappet ned pelsen til guttene, ordnet klar permene og papirene som skal følge med guttene. Nå nærmer det seg veldig at de skal dra, (snufs) 
Fredag 20/8: Vi var til dyrlegen igjen for å få ID-merka de 3 siste valpene, samt at guttene måtte få helseattest. Farmor og farfar har vært ute med fotoapparatet igjen i dag, og tatt bilder av guttene som skal dra, samtidig som de måtte få noen ekstra gode koser. Senere på dagen måtte 3.hannen dusje, så han var helt ren til han skulle dra. Han fikk løpe løs i huset sammen med meg, mens de 2 andre sto i grindene, det syns han var kjempe tøft. Ertet veldig på de andre. Litt utpå kveld kom Katrine og Jonas, også dro de av gårde med sin lille Hedin. 
Lørdag 21/8: Både Nora og 1.hannen dusjet. 1.hannen måtte jo også være ren og pen til han skulle dra til sitt nye hjem. Han ble hentet ganske tidlig lørdag, og skal hete Pucci. Ja da var det bare Juni igjen her hos oss, det er litt rart. Katrine ringte litt utpå lørdagen, Hedin hadde vært veldig flink i bilen, de skulle helt til Kristiansand så det ble noen timer i bilen. Han vil helst tisse inne, ellers går det fint med dem. På kvelden ringte Solveig, og Pucci hadde hylt til han kom til Drammen, da hadde han sovnet på armen til mor. Han koser seg og utforsket det nye huset sitt.    

Tispa 8 uker

1.hannen 8 uker

3.hannen stående 8 uker

3.hannen hode 8 uker

11.08.04 - 17.08.04

Torsdag 12: Har nappet øra, klipt klør og fiffa opp 2.hanne, så da er det bare igjen å bade han den dagen han skal reise. Lene kom for å si hade til 2.hannen. 
Fredag 13: I dag har vi vært til dyrlegen, alle ble vaksinert, og 2.hannen ble ID-merka og fikk veterinærattest, for han skal dra i morgen. Mimmi har vært her og sagt hade til 2.hannen. Farmor og farfar har fotografert og kosa masse med han. 
Lørdag 14: 2.hannen ble bada, slik at han var ren og pen til han ble henta. Ann Sissel og Hallgeir kom litt utpå dag og hentet Jonas som han skal hete. Han syns det var helt greit å bli med dem, og satt så fint på fanget til Ann Sissel da de kjørte avgårde. Ann Sissel ringte på kvelden og det går veldig fint med dem.
Søndag 15: I dag har jeg vært på utstilling med Solan, så farmor og John var valpepassere.
Mandag 16:
Tirsdag 17:

Tispa 7 uker

1.hannen 7 uker

2.hannen 7 uker

3.hannen 7 uker

04.08.04 - 10.08.04

28.07.04 - 03.08.04

Onsdag 28/7: I dag er valpene blitt 5 uker og de veide: Tispa 1280, 1.hannen 1570, 2.hannen 1800 og 3.hannen 1500. På morgenen hadde 3.hannen hoppet over kanten på valpekassa, og på kvelden klatret han over grinda. Den ene grinda i stua har vi klipt av så Nora kan hoppe ut og inn til dem slik hun selv vil. I kveld klarte han å klatre over denne, så nå må vi ha en høyere grind, slik at ikke lille klatremus kommer over. 
Jeg tok med meg 1. og 2.hannen inn til farmor i dag, slik at de skulle få komme inn i et nytt hus. Dette var veldig skummelt med en gang, men det tok ikke lange tiden før de var i farta og susa rundt. Farmor hadde et par sko stående på kjøkkenet og du verden hvor godt det smakte av disse. Så var det 3.hannen og tispa sin tur, tispa reagerte som de to først hannene, mens 3.hannen bare hoppet rundt som om han skulle ha vært der 100 ganger før. Han bare fløy på skoa og dro dem med seg rundt på kjøkkenet. Etter dette besøket var det 4 søte små som sov veldig lenge. 
Litt senere på dagen fikk vi besøk fra Oslo, Solveig, Nicoline og Martine kom for å kikke på deres nye familiemedlem. Det ble en koselig stund ute i et kjempe fint vær, og jeg var veldig fornøyd med den siste familien også. Så nå føler jeg meg trygg på at alle valpene kommer til kjempe fine familier.
Nora vil helst være i hundegården nå, og ikke i grindene sammen med valpene. Da jeg lar henne være i grindene med valpene, hopper hun bare oppå buret, for der får hun være i fred. Så det er ikke så mye mat hun vil gi dem lenger. 
Torsdag 29/7: i dag har vi vært oppe hos mamma og pappa nesten i hele dag. Har med grindene og buret til dem og da koser de seg veldig. Solan har flydd rundt og passet på dem i dag. Han er en veldig snill "onkel". Tok med meg en og en av dem på tur, vi gikk et stykke på plen og så ut på singelen, det er litt rart å gå fra alle søsknene sine, men det går så bra bare vi kommer i gang. Nå var det på tide med ormkur igjen, så valpene har fått sin dose i dag.
Fredag 30/7: I kveld har vi vært på "jenteparty" hos "jordmor" Guro, valpene var med og koste seg ute hos Guro. De fikk hilse på Selma (Guro sin flat-coated). Det var veldig spennende både for valpene og Selma. Selma lurte litt på om valpene var dummyer med pels på, for hun prøvde å bære de litt rundt. Men hun skulle leke litt med dem også, hun var kjempe rar. Så var det Viking sin tur (Guro sin labrador), men han syns valpene var så skumle at han gikk bare unna. Så det hjelper ikke å veie 40 kg. da det kommer en Cairn Terrier på 1,5 kg. i mot han!!!!!
Lørdag 31/7: i dag sov valpene veldig lenge, de var vel slitne etter en sen kveld, vi var ikke hjemme før ved 02.30 tiden i natt. Valpene fikk tak i en av John sine sokker i dag, og dette var veldig gøy, de dro i hver sin ende og hadde veldig mye jobb med den ene sokken. De var ute av grindene veldig lenge i dag, og hilste litt nærmere på "tante" Idun, hun er litt morsk altså, knurrer alt hun kan, men gjør dem ingenting. De kryper forsiktig rundt henne da, for hun er veldig spennende.
Søndag 1/8: Valpene, Gina, John og jeg dro på hytta til Liv og Kjartan. Valpene koste seg ute med kvister og forskjellig deilige saker å bite på. Bilturen gikk fint, ca. 1 time. Vi hadde en tissepause og alle tisset. Så flinke!!!  

Tispa 31.07.04
Nora er sliten av valpene, og har funnet sitt FRI sted!!

Tispa 5 uker.
1.hannen 5 uker.

2.hannen 5 uker.

3.hannen 5 uker.

21.-27.juli - 04

Onsdag 21. Nå er vi 4 uker og veier: Tispa 1080, 1.hannen 1340, 2.hannen 1515 og 3.hannen 1310.
Gina og jeg skulle på badedag hos Kirsten, og da fikk valpene bli med. Det gikk greit å kjøre bil, den lyse hannen skrek litt, men etter hvert sovna alle sammen. De sto i grinder og hadde to bur med seg, så de kosa seg veldig ute i det fine været.  På kvelden fikk vi besøk av Lene, Mette og Torgunn, så valpene fikk litt ekstra kos denne kvelden også. 
Torsdag 22. Reiste vi på hytta i Kongsberg, den lyse hannen skrek litt denne turen også, men de sov mesteparten av turen. Da vi kom på hytta, satte jeg bare buret på bakken og lukket opp døra, valpene spratt ut, og det var kjempe spennende å snuse, hoppe og sprette rundt helt fritt. Nora syns nok også at dette var kjempe gøy, for hun begynte å leke med dem. Så vi kosa oss veldig på hyttetur. Det var en veldig rolig gjeng jeg hadde med meg hjem igjen på kvelden. 

Fredag 23. Valpene er 1 mnd. i dag, HURRA!! I dag har valpene fått 3 måltider, de er mer interessert i maten nå, så det begynner å bli mer spising enn bading i matfatet.
Lørdag 24. I dag har John og farmor vært valpepassere, mens jeg har vært til Sarpsborg på utstilling med Solan. 
Søndag 25. Nå begynner det å komme masse syl skarpe tenner, 2.hannen har fått mange tenner og de andre har også noen, og de er veldig skarpe alle sammen. Valpene var med opp til mamma og pappa, det er kjempe gøy å løpe på plen hos dem. Nora ble borte for oss i dag, hun ville stå i hundegården sammen med Idun, og da hun ikke fikk det gjemte hun seg, da vi lukket opp døra til hundegården og ropte på henne kom hun som en strek, smatt inn i hundegården og gikk så langt inn i huset som mulig, så da måtte hun nesten få være der litt. 
Mandag 26. I dag har vi klipt klør, klipt pelsen under potene og nappet ørene. De var veldig flinke. Satt inn en plastikkseng til valpene i dag, den ble veldig populær. Nora vil ikke gi dem noe særlig pupp lenger, så jeg satt inn vannskål til dem. Det var veldig spennende, de bytter på å drikke litt og bade i den.
Tirsdag 27. Valpene har fått 4 måltider i dag, og de spiser godt. Lene kom på besøk, hun hadde med seg Pernille, Frida og Sara. Frida og Nora var så kjempe glade for å se hverandre, de lekte og gikk litt for seg selv da, slik de pleier å gjøre da de er sammen. De syns nok det var veldig lenge siden de hadde sett hverandre. Valpene har trent på å stå pent på bordet igjen, for Lene og jeg måtte kikke litt nærmere på dem.  

Vi vil ut!! (22.07.04)
Titt tei, her er vi!! (25.07.04)

14.-20.juli - 04

Onsdag 14. 3 uker gamle og vekten viser: Tispa 830 g., 1.hannen 1100 g., 2.hannen 1180 g og 3.hannen 1040 g. Hadde valpene opp i stua lenge i dag, det var veldig spennende og veldig slitsomt syns de. Guro har vært her med oss i dag, og valpene har prøvd seg som sofa-hunder, det likte de veldig godt. De fikk smake på litt Cultura i dag, det var litt forskjellig hva valpene syns om dette, noen smattet det i seg, mens en rygget vekk i full fart. 
Torsdag 15. hilste valpene på Idun, dette var veldig spennende syns Idun. Nora syns det var helt greit. Vi hadde besøk av Gunn, Guro, mamma og pappa, så valpene har fått kosa seg ekstra mye i dag.
Fredag 16. Idun og John reiste på fisketur på Hardangervidda, så Idun skal trimme i helga. Vi fikk besøk av Kristian, Katrine og Jonas fra Kristiansand, de skal ha av guttene. Det var veldig koselig og han som reiser til Kristiansand får det nok også veldig godt.
Lørdag 17. var valpene ute for første gang. Hadde med Atlas buret ut, så de kunne legge seg i det. Det var veldig spennende å være ute og fy hvor slitne de ble etter å ha vært ute i 15-20 min. Det ble en rolig kveld. De er blitt veldig glade i buret. Vi har prøvd litt mer grøt og Cultura, men de er ikke så veldig interessert. Etter at den største hannen hadde badet i matfatet, så måtte alle 4 bade. Det gikk greit. Guro kom med en sekk med aviser, for nå går det mange aviser om dagen. Nora begynte å leke med den lyse hannen, det er første gangen jeg har sett at hun leker med valpene.
Søndag 18. var de med opp til mamma og pappa, de hilste på Solan, han syns valpene var helt herlige. De tuslet rundt på gulvet, det var mye bedre å gå på gulvet hos dem for det er ikke så glatt. Gina koser masse med valpene om dagen, valpene logrer veldig og forter seg bort til Gina da hun kommer for å klappe dem. Idun og John kom hjem fra fisketuren sin, og Idun ble veldig glad for å se valpene igjen. 
Mandag 19. var vi masse ute, valpene spiste ute to ganger og koste seg i det fine været. De er mye tøffere til å gå i gresset og leke ute nå. Raija kom bortom og hilste på dem igjennom grindene, hun ble også veldig glad for å se dem. De er tøffe til å gå bort og snuse på de andre hundene. Det har vært mye besøk hos oss i dag, først et vennepar av farmor og farfar, så Kirsten, John Edvard, Mathilde og Liv, og enda senere kom mamma og pappa, så valpene har fått hilse på mange i dag og fått masse ekstra kos.  

  

 
Guro og 1.hannen koser seg på sofaen. 
2.hannen 15.07.04

7.-13.juli -04

2.uker gamle og nå veier de: Tispa 605 g, 1.hannen 760 g, 2.hannen 850 g og 3.hannen 775 g. På lørdagsmorgenen (dag 17) hadde alle åpna øya helt. De er SÅ søte med øyne. De begynner å bli veldig flinke til å gå. 3.hannen har begynt å bjeffe litt, han er så kuuul når han gjør det. De har begynt å leke med hverandre og det skjer veldig mye i kassa nå. 
Nora er ikke så mye oppi hos dem lenger, hun er mer i stua med oss, men er det en som skriker, forter hun seg inn til dem og sjekker at alt er OK. 
På mandag hadde vi besøk av Ann Sissel og Hallgeir fra Tønsberg, de skal ha en av valpene. Det var veldig koselig, den som reiser til Tønsberg får det nok veldig bra.  De hadde med seg et "stoff-ben" som vi la opp i kassa, dette var valpene veldig nysgjerrige på og undersøkte det nøye. Dette skal den valpen de skal ha få med seg da den reiser herfra, for å ha noe det lukter "kjent" av. 
Valpene har fått sin første ormkur, de smattet det i seg, ristet på hodet og så var det gjort. 
Gina og Nora er veldig gode venner om dagen, som dere ser på bildene, sørger Gina for at Nora får den maten hun trenger....!!

3.hannen og tispa koser seg på fanget.
1.hannen og 2.hannen

30 juni - 6.juli -04 

De legger bra på seg, på 1 ukes dagen veide de tispa 360 g, 1.hannen 480, 2.hannen 530 og 3.hannen 520. Ørene forandrer seg mye, noen har begynt å få litt hengeører. De åler seg rundt, den lyse hannen holder sitt eget show mens han åler seg rundt og rundt i kassa, samtidig som han piper. Tispa er veldig tøff til å prøve seg opp på bena, guttene forsøker de og, forbena er ganske stive ,men bakbena er vanskelig å få med seg. Øynene har begynt å åpne seg, tispa hadde åpna halve venstre øye den 6/7, samme kveld hadde 3.hannen åpnet halve venstre øyet også. 

3.hannen koser seg!!

Dag 6 - tirsdag 29.06.04

Vært hos dyrlegen og fjernet ulveklør på to av valpene. De lå i Atlas buret med varmeflaske og det gikk helt fint. Syns ørene dems forandrer seg veldig nå. Lene var innom å kikka. Ellers har det vært en rolig dag, Nora er fortsatt en dyktig mor og valpene ser ut til å ha det veldig bra. 

Dag 5 - mandag 28.06.04

Det har vært en rolig natt, og en rolig dag også. Valpene og Nora var alene i ca. 1 time i dag, det hadde gått helt fint. Nora får mer og mer tørrfor, og mindre kraft og kylling nå. "Jordmor" Guro kom på besøk i kveld, hun syns dem var blitt store.  Vi tok noen bilder, slik ser de ut nå:

Tispa

1.hannen

                                        2.hannen 3.hannen

Dag 4 - søndag 27.06.04

Har sovet halve natta i senga mi i natt, husket ikke at jeg hadde så god seng!! Nora har fått litt mer tørrfor i dag, og avføringen er helt fin. (En blir veldig opphengt i avføring i disse dagene, merker jeg)
Idun kom hjem fra sin lille ferie i kveld, hun snuser og snuser og er litt frustrert her i kveld. Hylte litt rett etter vi la oss, men så ble det snart stille. Nora blir ikke stresset av henne og det er veldig godt at det ikke virker inn på henne. Det roer seg nok, bare Idun får vent seg til dette.

Dag 3 -  lørdag 26.06.04 


I natt har vi ikke vært ute mer en 2 ganger, så vi har sovet litt mer i natt. Valpene og Nora trives på valperommet, det er bedre temperatur der enn i stua og det er roligere der. Nora har fått litt tørrfor i dag, bløyta i kraft og med litt kyllingbiter i, dette var helt OK. Nora har slappet mye av i dag. Hun forteller meg veldig greit når hun vil ut og det er ikke noe vits å prøve og ta henne med ut ellers. Hun har ikke tid til å gå ut hele dagen. Men hun hadde tid til å gå innom farmor i dag og få en liten godbit av henne. 
Den lyse hannen er blitt så flink til å bevege seg rundt i kassa. De andre kommer seg litt rundt de også, men ikke i den farten som han har. Vi har klipt klør for første gang, det gikk fint.  
Gina har sett litt på valpene i dag, og Nora har fått noen gode koser av henne. 

Dag 2 - fredag 25.06.04

Det har blitt noen turer ut i natt også. Nora fikk havresuppe til frokost, det syns hun var veldig godt. De andre måltidene i dag har bestått av kyllingbiter og kraft. Avføringen begynner å bli bedre. Navlene har tørket fint på valpene og alle har mistet den lille stumpen som var igjen.  
Kirsten og John Edvard (Johns foreldre) kom for å hente Idun i ettermiddag. Idun skal reise på en liten ferie, for hun syns ikke hun får nok oppmerksomhet om dagen. Kan tro hun var stolt da hun fikk bli med dem. 
Flyttet valpekassa ned på valperommet før vi la oss i kveld. Det er så veldig varmt i stua, så det er bedre temperatur for Nora nede på valperommet. Jeg har sovet ved siden av kassa i natt også. Nora vekte meg to ganger som vi måtte ut. Ellers har det vært en rolig natt. 

Tispa

Dag 1 - torsdag 24.06.04

Kl. 07.45 kom den siste morkaka, så det tok lang tid før den kom. Nora har spist havregrøt/suppe. Samt har jeg kokt en kylling, og hun får kraften fra denne, pluss litt av kyllingkjøttet. Føler denne dagen har dreid seg mest om Noras avføring, men jeg tror den er veldig normal. Valpene er rolige og Nora passer veldig godt på dem. Tispa har ikke lagt på seg mer en 5 g., mens hannene har lagt på seg rundt 30 g. fra i går. Begynner å bli ganske trøtt nå, men vi får ta en natt til ved valpekassa.

Fødselsdagen - onsdag 23.06.04

Kl.12.30 begynte Nora med veer. Kl. 13.08 kom slimproppen, så vannet og kl. 13.15 var først valpen ute. En mørk tispe på 190 g. 
Så kom det en lys hannhund kl. 13.50 på 185 g. De var veldig aktive begge to.
Nr.3 kom med bakbena først, men vi fikk han ut kl. 14.20, han veide 225 g. og var temmelig slapp. Hadde liten tro på at han ville overleve, men han kom i gang med litt ekstra hjelp.
 Og tilslutt, en stor hannhund på 235 g. kl. 15.35. Etter den siste valpen kom det ikke morkake. Men etter noen telefoner til drevne oppdrettere så fikk vi beskjed om at det kunne ta sin tid. Etter den siste valpen kom, ble Nora helt rolig, slappet av og ordnet med valpene sine. Nora var kjempe flink under fødselen. Her har det blitt mange telefoner i kveld og noen besøk av "den aller nærmeste familie", noe Nora syns var helt greit. Har ligget i stua med Nora og valpene i natt. Det har blitt noen turer ut, og lite søvn.  

22.06.04

Nora var ikke så veldig interessert i frokosten sin, kan det være et tegn på at noe snart skjer??!!
Tok temp.kl.10, den var 36,1, OK da skal det skje noe i løpet av et døgn. Tok temp igjen ved 11 tiden og da var den helt nede på 35,8. Hun begynte å pese endel. Så ble det pesing, skjelving og temp.måling resten av dagen. Nora fikk tilbud om mat kl.18.00, men ville ikke ha. 
Min venninne Guro kom, hun skulle være med som psykisk støtte. Vi flyttet valpekassa opp i stua og satt her å venta og skravla. Vi har ligget på sofaen i natt, og det ble ikke mange timene med søvn, men "den som venter på noe godt venter ikke forgjeves", er det ikke så det heter?